Финансист

на2на3
40 минути
12 порции

Clara's Kitchenette кара Financier да изглежда лесен и забавен за приготвяне

Финансист е малка сладка във формата на златно кюлче. За първи път е приготвена за визитата на управляващия директор на Желязната Банка на Браaвос в Хайгардън. Семейство Тайрел се надявало десертът да им помогне да договорят отсрочка по заемите си. Не се получило. Но десертът е супер.

съставки

2 супени лъжици (30 г) безсолно масло, разтопено

1 чаша (140 г) фино смлени бадеми

1 2/3 чаши (210 грама) пудра захар

1/2 чаша (70 грама) брашно

Щипка сол

3/4 чаша (185 грама) яйчен белтък (5-6 белтъка)

3/4 чаша (185 гр) безсолно масло, разтопено и охладено

метод

Загрейте фурната до 230 ° C.

С четка сладкиши, използвайте 2 супени лъжици разтопено масло, за да намажете стартелно формите за финансиста. Подредете ги една до друга, но без да се се допират, върху хартия за печене. Поставете хартията с формите във фризера, за да се втвърди маслото и финансистите да се отделят по-лесно от формите.

В голяма купа, комбинирайте смлените бадеми, захарта, брашното и солта. Добавете белтъците и разбърквайте докато се смесят напълно. Добавете 3/4 чаша масло и разбъркайте. Сместа ще бъде сравнително рядка и теклива.

Изсипете с лъжица тесто във формите като ги напълните почти до ръба. Поставете хартията за печене в центъра на фурната. Печете, докато финансистите започнат да се надигат, около 7 минути. Намалете огъня до 205 ° C. Пече се, докато финансистите придобият лек, нежено кафяв цвят и започват да се втвърдяват, за още 7 минути. Изключете фурната и оставете финансистите там, докато станат твърди, за още 7 минути.

Премахване на печене лист от фурната и оставете финансистите охладят във формите за 10 минути.Махнете формите. Финансистите могат да се съхраняват в херметически затворени контейнери в продължение на няколко дни.

Вдъхновено от тази рецепта

William's Kitchen няма скъпите уреди на други кухни, но неговите Financiers не отстъпват по качество.

AmorettiMedia ни показва версия с праскови