Картофки Предела

на2на3
180 минути
8 порции

Домашни пържени картофи

Хората от Предела са горди с кулинарните си умения и никой не може да направи картофи по-добре от тях.

съставки

2.25 кг картофи

Растителнo или фъстъчено масло, за пържене

Морска сол

метод

Обелете и измийте картофите. След това ги нарежете на дебели ленти, като нарежете всеки картоф на 4 или 5 вертикални парчета, а след това разрежете всяко парче на пръчици.

Поставете ги в голяма купа и покрийте със студена вода. Оставете ги да се киснат, 2 до 3 часа. (Можете да ги сложите в хладилника и да ги оставите да киснат една нощ.)

Когато сте готови да направите картофите, отцедете от водата и поставете върху 2 къса кухненска хартия. Използвайте хартиени кърпи, за да ги подсушите.

Загрейте на няколко см олио в тенджера до 150 ° С. В 3 или 4 партиди, гответе картофите, докато омекнат, 4 до 5 минути на партида. Още не трябва да покафевяват! Искате само да започнете процеса на готвене. След като извадите всяка партида, подсушете с нова суха хартия.

След като сте изпържили всичките картофи на 150 ° С, увеличете огъня, докато олиото достигне 200 ° С. Когато олиото се нагорещи, започнете отново да пържите картофите на партиди, докато станат златисти и хрупкави. Извадете картофите от олиото и отцедете върху хартиени кърпи.

Поръсете с морска сол

Вдъхновено от тази рецепта

Пържени картофи