Сладки Пясъчни Ленти

на2на3
90 минути
8 порции

Карамелизирани портокалови корички

Сладките Пясъчни Ивици са любим десерт на децата в Дорн. В някой случай родителите дори крият карамелизирани портокалови корички в кутии под пясъка, оставяйки инструкции как да бъдат открити от децата. Да търси тези кутии е и любимо занимание на Лореза Санд.

съставки

6 портокали с дебела кора

4 1/2 чаши захар, плюс допълнително за овалване

1 1/2 чаши вода

метод

Oдрежете върховете и дъната от портокала и го разрежете на четвъртини. Обелете корите на големи парчета. Използвайте портокала за друга рецепта. Нарежете корите на ивици широки около 1 см. Поставете ги в голяма тенджера със студена вода, достатъчна да ги покрие и сложете на силен огън да заври. След това излейте водата. Повторете още 1 или 2 пъти в зависимост до колко меки искате да бъдат портокалови корички. Извадете портокаловите корички от тенджерата.

Смесете захарта с 1 1/2 чаши вода. Варете на умерен в продължение на 8 до 9 минути. Добавете коричките и оставете да къкри леко, като постепенно намаляте топлината, за да не завира силно. Гответе докато коричките станат полупрозрачни, за около 45 минути. Не се поддавайте на изкушението да разбърквате коричките, за да не се появят кристали захар в сиропа. Ако е необходимо, разклащайте тенджерата за да раздвижите коричките. Извадете коричките когато са готови. Оваляйте коричките в захар и ги оставете да съхнат за 4 до 5 часа.

Вдъхновено от тази рецепта

Рецепта за карамелизирани портокалови и лимонови корички