Хляб Речен Пад

на2на3
120 минути
9 порции

kochkino показват Хляб Речен Пад.

Хляб Речен Пад е създаден от пекарите на Едмин Тъли, скоро след избора му за Върховен Лорд на Тризъбеца от Егон I Таргариен. Хлябът е замислен като символ на красивите меандри на Тризъбеца. Тъли обаче намират формата му за символ на внушителните водни защити на крепостта им Речен Пад.

съставки

За тестото:

500 г брашно

1 пакетче суха мая или 42 г прясна мая

40 г масло

260 мл вода, хладка

3 с.л. захар

2 с.л. сол

За разтвора:

1.5 л вода

60 г сода бикарбонат

За украса:

едра сол

метод

Добавете маята, захарта и малко вода в купичка. Разбъркайте и оставете настрана за най-малко 10 минути. Разбъркайте останалата част от брашното, сместа с маята, солта, разтопеното масло и останалата вода. Замесете твърдо тесто (около 10 минути) и оставете да втасва за около 1 час.

Когато тестото е готово, разделете го на 9 парчета. От всяко парче оформете цилиндър дълъг 45 см. Завъртете двата края и ги притиснете към средата. Оставете за още 30 минути на топло.

В същото време заврете 1.5 л вода в голяма тенджера и добавете содата. Използвайте ръкавици и предпазни средства за очите.

Пуснете всеки бретцел в разтвора за около 5 секунди и после поставете в тава за печене постелена с хартия. Поръсете с едра сол и срежете тестото на дълбочина около 1 см в средната част.

Печете при 200°С за около 15 минути до тъмно кафяво.

Извадете от фурната и охладете напълно върху решетка.

Вдъхновено от тази рецепта

Jochen Baier от KOSMOS показва чудесни техники за приготвяне на Хляб Речен Пад.

BakingProcess показва Хляб Речен Пад.