Хляб Възкресение

на2на3
200 минути
10 порции

Kitchen Stories (US) показват специалния хляб на Джон Сноу.

След възкресението на Джон Сноу, Мелисандре приготви този хляб за да задължи магията силна. Хляб Възкресение сега се приготвя в целия Есос и Уестерос.

съставки

2 1/2 чаши брашно

1/4 чаша захар

1 ч.л. сол

1 пакет суха мая

2/3 чаша мляко

2 с.л. масло

2 яйца

метод

В голяма купа смесете 1 чаша брашно, захарта, солта и маята; разбъркайте добре. Смесете млякото и маслото в малка тенджера; загрейте докато млякото се стопли и масло се разтопи.

Постепенно добавете млякото и маслото към сместа от брашно като разбърквате непрекъснато. Добавете две яйца и 1/2 чаша брашно; размесете добре. Добавете останалото брашно, по 1/2 чаша, като разбърквате добре след всяко добавяне. Когато се оформи тесто сложете го върху леко набрашнена повърхност и месете докато стане гладко и еластично, около 8 минути.

Намажете с масло голяма купа, поставете тестото в купата и завъртете за да се покрие с масло. Покрийте с кърпа и оставете да втасва на топло докато удвои обема, около 1 час.

Прехвърлете тестото върху леко набрашнена повърхност. Разделете тестото на три; покрийте и оставете да почине за 10 минути. Разточете всяко парче на дълъг цилиндър, сплетете в плитка.

Загрейте фурната до 175°С. Поставете върху намазана с масло тава и покрийте с кърпа. Оставете да втасва докато удвои обема си, около 45 минути. Намажете с разтопено масло.

Печете в предварително загрята фурна за 50 - 55 минути или до златисто.

Вдъхновено от тази рецепта

unearthed показват старата рецепта за Хляб Възкресение.

Aashpazi.com показват Хляб Възкресение.