Тарталета Стормс Енд

на2на3
180 минути
8 порции

Mackenzie Krakel показва Тарталета Стормс Енд на бързи обороти.

Тази тарталета е приготвена за пръв път за Дуран Богомъчителя, след като седмия му замък устоял гнева на боговете и станал известен като Стормс Енд. Структурата на тарталетата символизира дебелите магически стени на замъка.

съставки

За тестото:

300 г брашно

180 г масло

150 г захар

1 яйце

1 ч.л. ванилия

За пълнежа:

1 кг ябълки

100 г стафиди

40 г захар

3 с.л. канела (или повече на вкус)

3 с.л. лимонов сок (или повече на вкус)

метод

За тестото: Разбийте заедно маслото и захарта . Добавете яйцето, като запазите 1 супена лъжица за покриване на тарталетата. Добавете брашното и размесете. Месете сместа с ръце до образуване на тесто. Оформете на топка и оставете в хладилника за около час.

За пълнежа: Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. В голяма купа, изсипете ябълките, стафидите, захарта, канелата и лимоновия сок. Разбъркайте добре и оставете аромати да се смесят.

Намажете с масло кръгла форма за кейк с подвижно дъно. Постелете дъното и стените с около 3/4 от тестото. Добавете пълнежа без образувалата се течност.

На леко набрашнена повърхност, разточете останалата част от тестото на дебелина около 1/2 см. Нарежете тестото на ивици и ги поставете върху ябълките на решетка. Не покривайте повече от една трета от повърхността - доста от ябълките трябва да се виждат. Използвайте останалата чат от яйцето, за да намажете лентите тесто.

Печете на 175°С за около 75 минути. Оставете да изстине и извадете от формата.

Вдъхновено от тази рецепта

Tonya Baranova показва подробно приготвянето на Тарталета Стормс Енд.

Juf Jannie показва Тарталета Стормс Енд.