Бисквити Близнаци

на2на3
60 минути
12 порции

Aashpazi.com показват Бисквити Близнаци.

Кралица Сърси поръча на готвачите си да създадат деликатни двойни бисквити, за да отбележи дискретно любовта си към своя близнак Джейми.

съставки

250 г брашно

200 г масло

100 г пудра захар

щипка сол

2 жълтъка

4 супени лъжици сладко от малини

4 супени лъжици сладко от кайсии

метод

Загрейте фурната до 170°С.

В купа смесете маслото и захарта, и разбъркайте с миксер. Добавете жълтъците и разбъркайте до формирането на тесто. Добавете брашното и щипка сол, като бъркате непрекъснато. Поставете тестото в хладилник за около час.

Поставете тестото върху леко набрашнена работна повърхност и разточете до дебелина около 0,5 см. Изрежете сърца (или други избрани форми).

Разделете бисквитите на две. С помощта на по-малка формичка за сладки изрежете сърце (или друга избрана форма) в средата на половината от бисквитите. Поставете всички бисквити в тава за печене.

Печете бисквитите за около 10 минути, или докато станат златисто-кафяви. Извадете и прехвърлете на решетка да се охладят. Поръсете бисквитите с изрязано сърце в средата с пудра захар.

С помощта на чаена лъжичка, поставете малка топка от сладко от малини на цяла бисквита. Поставете бисквита с изрязано сърце върху цялата бисквита. Направете половината от бисквитите със сладко от малини, и половината със сладко от кайсии.

Вдъхновено от тази рецепта

yoyomax12 показват рецептата за бисквити сърца.