Щрудел Кастърли Рок

на2на3
120 минути
16 порции

Soul Food показват струдел Кастърли Рок.

Рецептата за този щрудел е още от времето на старите Крале на Скалата. Готвачи с невъобразими способности продължават да го приготвят в Кастърли Рок за настоящите господари Ланистър.

съставки

За тестото:

3 чаши брашно

1 яйце

1/4 чаша масло

1/2 ч.л. сол

1 чаша вода

За пълнежа:

2 кг ябълки

1/2 чаша масло

1/3 чаша захар

3/4 чаша смлени ядки (лешници, бадеми)

2 ч.л. канела

2 с.л. лимонов сок

3/4 чаша стафиди (по желание)

метод

За да направите тестото: Поставете брашното, яйцето, маслото и солта в купа и разбъркайте с ръчен миксер. Прехвърлете сместа на работна повърхност и съберете тестото. Месете в продължение на 5 минути. Оформете топка и намажете с масло. Покрийте и оставете да почине при стайна температура за около 1 час.

За да направите пълнежа: Смесете нарязаните ябълки, лимоновия сок, захарта, ядките, канелата и стафидите (ако използвате). Добавете масло на парченца и внимателно разбъркайте с ябълковата смес.

За да се съберете щрудела: Поръсете леко с брашно кухненска кърпа. Разделете тестото на две. С помощта на точилка, разточете тестото на голям тънък правоъгълник. Преместете върху кухненската кърпа. Поставете пълнежа от ябълки по дългата страна. С помощта на кърпата завийте на руло. Повторете за втората половина от тестото.

Поставете щрудела върху тава за печене постелена с хартия. Намажете с разтопено масло или поставете парченца масло отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 170°С за около 35 минути.

Вдъхновено от тази рецепта

nicolasnedkov показва майстор готвач, който приготвя щрудел в Кастърли Рок.

KeennessBaking показват лесен вариант на щрудел Кастърли Рок.