Еклерите на Сърси

на2на3
50 минути
6 порции

Home Cooking Adventure ни показва версията на този десерт с дълги еклери.

В мирен договор между Ланистър и Тайрел пише, че този десерт винаги ще бъде кръщаван на господарката на Кастерли Рок. Когато Сърси стана кралица, по-дългата версия на еклерите набра популярност.

съставки

1 чаша вода

75 г маргарин или масло

1 чаша пресято брашно

4 яйца

3 чаши мляко

3/4 чаша захар

1/2 чаена лъжичка сол

6 супени лъжици брашно

3 яйца

2 чаени лъжички ванилия

половин шоколад

2 чаши захар

1 чаша сметана за разбиване

метод

Загрейте фурната до 200 градуса

Затоплете водата и маргарина или маслото до точката на кипене. Добавете брашното и разбърквайте непрекъснато, докато сместа стане гладка и се оформя на топка. Отстранете от огъня и оставете да се охлади. Едно по едно разбивайте в сместта 4 яйца. Гребнете от тестото с чаена лъжичка, за да се образува малък еклер и го поставете върху тавичка, застелена с хартия за печене. Напълнете тавичката с еклери и печете около 30 минути или докато станат светло кафеви. Оставете готовите еклери настрана да се охладят. Подгответе обикновен ванилов крем като комбинирате мляко, захар, сол и брашно; варете на бавен огън, докато се сгъсти. Добавете 3 разбитите яйца и да продължете да готвите докато сместа стане още по-гъста. Свалете от огъня, оставете да се охлажда и добавете ванилия.

С назъбен нож, срежете еклерите през средата и ги напълнете с ваниловия крем. Разтопете шоколада за глазурата, добавете захарта и сметаната. Варете на среден огън докато шоколадът се разтопи. Оставете да поизстине и бийте докато сместта стане гладка. Глазирайте еклерите с шоколадовата смес.

Вдъхновено от тази рецепта

Братовчедката Кати Ланистър от afternoontearecipes предпочита да пълни еклерите с бита сметана вместо с ванилов крем.