Сладко от зелени смокини

трудно
90 минути
2 порции

Сладко от зелени смокини, приготвено от на2на3

Сладкото от зелени смокини има уникален аромат. Сервирайте с кафе или чай, като украса на торта или с палачинки. Ако искате смокините да запазят яркия си зелен цвят добавете меден сулфат при първото варене.

съставки

70 зелени смокини

1 кг захар

0.5 л вода

1 ч.л. меден сулфат (син камък)

1 ч.л. лимонена киселина

метод

За да приготвите сладко от зелени смокини, изрежете стъблата и внимателно измийте смокините. Надупчете всеки плод с остра вилица.

В голяма тенджера подгответе разтвор от 1 ч.л. меден сулфат и 1 л вода. Добавете смокините и оставете да заври. Варете 5 минути. Изцедете и изплакнете смокините. Изстискайте с ръце колкото е възможно повече течност от всеки плод.

Повторете процеса на варене на смокините за по 5 минути още 3-4 пъти. Използвайте чиста вода (без меден сулфат) и изплаквайте добре. Всеки път изстисквайте колкото е възможно повече течност.

За да направите захарния сироп, смесете 1 кг захар и 0.5 л вода в голяма тенджера. Оставете да заври и добавете смокините. Варете докато смокините поемат достатъчно от сиропа и върнат оригиналната си форма.

Извадете смокините от сиропа и ги поставете в стерилизирани буркани.

Добавете 1 с.л. лимонена киселина към сиропа и налейте върху смокините. Затворете бурканите. Съхранявайте сладкото от зелени смокини на тъмно и хладно място.

Ориз от близо и далеч

11 рецепти

Разновидностите див и култивиран ориз са повече от 90 000 и осигуряват на хората по света около 20% от консумираните калории.

Предястия от Франция

3 рецепти

Ордьоври в оригинал

Шоколадова фантазия

11 рецепти

Ацтекската дума за напитка приготвена от какао е xocolātl ❤ ❤ ツ

Летни рецепти с тиквички

5 рецепти