Лятната Наслада на Рейгал

на2на3
25 минути
4 порции

покрити с бекон кроасани с печено сирене

Не е нужно да се споменава, но Денерис била много полулярна сред бившите роби от Юнкай. След като обрала до шушка кухнята на господаря си, бивша робиня решила да направи нещо хубаво за драконите на Кралицата. Тя го нарекла Драконова Лятна Наслада и го дала на войник от армията, за да го занесе на драконите. Рейгал бил единствен наоколо и след по-малко от 5 минути ястието вече било известно като Лятната Наслада на Рейгал.

съставки

3 резена бекон

1 чаена лъжичка кафява захар

1/4 чаена лъжичка черен пипер

1/4 чаена лъжичка лют червен пипер

700 г тесто

8 филийки американскo сирене

рапично олио, за пържене

метод

Загрейте тиган на средно-висока температура. Изпържете бекона, докато стане хрупкав. Премахнете излишното олио, натрошете бекона и върнете тигана на огъня. Сложете вътре кафявата захар, черния пипер и лютия червен пипер. Продължете да готвите, докато захарта се разтопи и беконът се карамелизира.

Отворете тестото, разделете на две. Поставете 2 резена сирене върху парче тесто и след това покрийте с второ парче тесто. Натиснете, сгънете по ширина. Сгънете още един път, разточете в квадрат. Повторете с останалите тесто и сирене. Изрежете кравайчета с форми за рязане (или чаши) - 8 см и 2 см.

Поставете най-малко 3 см олио в тенджера с двойно дъно или електрически фритюрник; загрейте до 180С. Пържете тестото в горещото олио за 45-90 секунди от всяка страна или до златисто кафяво. Изсушете върху кухненска хартия и оставете да се охладят леко.

Гарнирайте всяко с карамелизирания бекон и сервирайте веднага.

Вдъхновено от тази рецепта